Precizari privind dotarea locuintelor cu centrale termice

Precizari privind dotarea locuintelor cu centrale termice

Pentru a clarifica recentele informații apărute în spațiul mediatic cu privire la declararea centralelor termice la Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), conducerea DITL face următoarele precizări: ”Proprietarii locuințelor care renunță la racordarea la CET și optează pentru centrale termice proprii nu trebuie să plătească în plus la Direcția de Impozite și Taxe Locale. Declararea montării unei centrale termice proprii se face numai atunci când clădirea respectivă nu a beneficiat niciodată de vreo modalitate de încălzire proprie”, a menționat Laurențiu Țintea, directorul instituției.

În această situație se regăsesc aproape toți posesorii de apartamente din municipiul Giurgiu, ale căror imobile au beneficiat din construcție de toate cele patru tipuri de utilități: canalizare, apă curentă, energie electrică și încălzire centrală.
„Această modalitate de calcul se aplică din anul 2003, odată cu intrarea în vigoare a Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, în care se precizează foarte clar că impozitul pentru clădirile dotate cumulativ cu cele patru tipuri de utilități este mai mare decât cel pentru imobilele fără utilități” – a mai precizat Directorul DITL, Laurențiu Țintea

Ultima modificare: 22.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Amenajarea Parcului Alei continua

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.